top of page

YOGAMATKA - ako správne vybrať svoj vlastný lietajúci koberec :)

Aktualizováno: 11. 3. 2021

Ako je milión štýlov yogy tak približne toľko je asi aj druhov yogamatky. :) A teraz ako si vybrať, že. Yogamatku berte ako svojho partnera . Každý máme iný vkus preferujeme iné kvality a aj očakávania máme iné. Avšak ak potrebujete pomôcť s výberom toto je pár rád ako na to. :)

- ak máte problém s kĺbmi, alebo nemáte radi tvrdú zem pod chrbtom, prípadne veľmi kostnaté telo vyberajte od 6mm hrubé yogamatky vyššie. Budete menej cítiť zem avšak pri balančných pozíciách to bude možno robiť problém. Vtedy treba keď tak ísť mimo yogamatky.


- ak často s podložkou cestujete, vyberajte pod 1kg. Naozaj nie je nič otravnejšie ako sa vláčiť na jednom pleci s ťažkou yogamatkou. Yoga by mala byť radosť - a aj cesta na ňu :) Ak chcete cestovať napr. lietadlom a podobne existujú aj travelmat, čo je naozaj veľmi tenká a skladná podložka. Ja takú tiež mám a je to najlepšia forma na dovolenky.


- ak ste veľmi vysokí nebojte aj na toto už mysleli existujú aj predĺžené verzie podložiek. Dokonca až na 2m. Takže ani dlhé nohy ničomu nebránia, aby všetko zostalo na yogamatke.


- ak chodíte na špecifickú yogu ako je hot yoga, alebo ashtanga yoga kľudne sa vždy poraďte s lektorom. Vedia najlepšie a majú určite veľa skúseností. Pri power yoge je to veľmi individuálne.


- Ak sa vám veľmi potia ruky, môžete zvážiť aj kúpu yogového uteráčika. Naozaj veľa ľudom v mojom okolí pomohol a zrazu aj prax bola oveľa príjemnejšia a plynulejšia.


- ak ste veľmi zimomraví, skúste pozrieť pri výbere korkové podložky. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť , že sú nie len mäkšie ale aj teplejšie keď na nich sedíte alebo ležíte.


- vyberajte srdcom. Určite vždy vyberajte takú ktorá sa vám páči, na ktorú sa budete s láskou vracať každý deň. :) Ja sama mám niekoľko podložiek a vždy keď ich vidím hneď mám chuť si sadnúť a začať dýchať.


- ja sama používam korkovú yogamatku, ale aj z prírodného kaučuku a aj bavlnený koberec. Striedam podľa nálady a každá má svoje pre a proti ale to je už veľmi individuálne lebo mne sa veľmi ruky ani nohy nepotia a tým pádom sa mi nič nešmýka.


Dúfam, že aspoň trošku týchto pár viet pomohlo a možno tak trocha aj nakoplo ku kúpe tej vašej prvej :)



289 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Yoga rituály

bottom of page