top of page

PRAKTIZUJEME VLASTNE EŠTE YOGU?

Jeden večer po hodine yogy sme práve na túto tému debatovali v našom štúdiu. Možno vám to celé pride bizardné, pýtať sa túto otázku. Však aj toto tu sa volá piña YOGA :) Keď som študovala v Prahe vždy nás učili, že najvyšší ciel yogína by malo byť vymaniť sa z reinkarnácie ( vymaniť sa zo znovuzrodenia). A však ruku na srdce - je toto váš cieľ? Je to to prečo praktizujete yogu, alebo prečo ste začali praktizovať?


Nebojte ani u mňa to tak nebolo a zatiaľ nie je to hlavné ( ja už nikdy nehovorím nikdy :) ). Keď som začala s yogou zistila som, že mi perfektne funguje na trávenie. Neskôr som zistila, že viem pomocou yogy schudnúť. Ak vám to príde povrchné..áno. Ale pre mňa to vtedy bolo dôležité lebo som bojovala s váhou a nevedela som si sama pomôcť. A tak to pokračovalo ďalej a ďalej. Nabalovali sa len samé benefity čo sa týka môjho zdravia. Prestala som byť chorá, zlepšila sa mi kondička. Akýkoľvek iný pohyb som skúsila zrazu to išlo lepšie...ľahšie.


Žiadne osvietenie, ani vyššie ciele. Proste som si len išla vlastný yoga živoť. :) Postupne prichádzali nové maličkosti, skúsenosti. Pochopenie iných názorov, menej hádok v živote, viac pokoja v bežných dňoch. Prichádzali knihy, ľudia, nové postupy v praxi, noví a noví učitelia.


Praktizujem teda yogu? Praktizujeme spolu yogu? Neviem :) A nejakú tu dobu mi to vlastne už je jedno. :) Aktuálne mi moja yoga pomáha žiť lepší život, byť lepším človekom. Pomáha mi stretávať vás - úžasných ľudí a vaše príbehy. Ak máte podobný cieľ, som rada, že sme tu spolu. Využime teda čo najviac z učenia menom yoga. Využime ju pre lepší život. A nie len náš, ale aj ostatných v našom okolí. Nech táto "naša yoga" pomáha, chráni.


A to ostatné? Vysoké ciele? osvietenie? Nikdy neviete :) Ako hovorí môj učiteľ - "Máme na to tento, ale aj tie ďalšie životy." :)


Praktizujte, dýchajte, skúšajte...Nikdy neviete kam vás to zavedie...ku čomu alebo ku komu vo vašom živote :)

245 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Yoga rituály

bottom of page