top of page

Eseciálne oleje ako súčasť yoga praxe

Aktualizováno: 19. 3. 2021

Vône patria k nášmu životu od prvej chvíle. Máme v nich spomienky na to pekné aj na chvíle, ktoré budeme nazývať skúsenosťami :) Preto je super ako vône sú aj súčasťou našej praxe. Môžu nám pomôcť sa hlbšie ponoriť do prítomného okamihu ako aj pripomínať tie príjemné chvíle, ktoré prežívame na yogamatke. Určite veľa yogových škôl na to bude mať iný názor a určite bude aj dobrý , ja vám tu dnes skúsiť priblížiť ako ja používam oleje od PURA produkt pri svojej praxi a pri svojich klientoch.


- eseciálne oleje používam až na záver pri shavasane. Skúšala som aj na začiatku praxe, ale odvádzali moju pozornosť. Sama na sebe som zistila po pár hodinách, že keď si dám olej na kožu na začiatku, moje myšlienky stále odchádzajú práve k danej vôni a menej sa sústredím na dych.


- skúste dva spôsoby keď pôjdete do shavasany ( záverečná relaxácia, ľah na chrbáte) tak tesne pred tým si dajte olej na kožu a skúste si na pár dychov privoňať so zavretými očami. Na ďalšiu prax skúste olej použiť až po shavasane keď už sa prebúdzate a idete si sadnúť do tureckého sedu a pomaly už opúšťate svoju prax. Vtedy si olej dajte na kožu a nechajte na pár dychov privoňať stačí 10 dychov. Uvidíte, ktorý spôsob vám viac vyhovuje a podľa toho si nastavte svoju prax.


- oleje striedam podľa mojej vlastnej potreby. Keď chcem dobiť baterky využívam citrusové vône. Nie je v tom žiadna alchímia, ale skôr ja som si to tak intuitívne zvolila a tak pristupujem aj pri iných olejoch. Levandulu používam na večernú prax, Myrhu alebo kadidlo pri meditácii a pri relax yoge.


- Oleje, ktoré patria na kožu si dávam na zápästie a na krk ( tam kde si cca meriate tep), občas do laketných jamiek. Viem, že niektoré oleje sa dokonca môžu dávať na chodidlá zospodu, ale na toto sú už väčší odborníci ako ja :)


- časom som presedla aj na oleje počas dna a napríklad ylang ylang alebo pachouli , či vônu pomaraču nosím na koži celý deň ako parfém. Veľmi mi to sedí , vydrží celý deň a dokonca si dávam trošku na končeky vlasov a vydrží mi to tak až do večera.


- oleje vyberám podľa vône, intuidívne a potom podľa odporúčaní. Oleje z Pura produkt majú na každej flaštičke napísané na čo pomáhajú a tak som si vybrala oleje na PMS, relaxáciu, močové cesty, uvoľnenie mysle. Všetko moje témy a rada podporím liečbu aj týmto spôsobom.


- ja difuzér používam pri klientoch alebo keď som doma na večer v spálni. Miešam si sama zmesi. Do vody pridávam pár kvapiek citrusov, cédrového dreva, niečo korenisté. Vždy podľa nálady, ale nechcem ostré vône, aby som vedela zaspať a v pohode fungovať doma.


- mám veľmi veľa klientiek, ktorým som poradila difuzéri do detských izieb pre detičky a veľmi im to zdravotne pomáha na dýchacie cesty a aj ako prevencia pri chorobách.


- odporúčam začať s menej kvapkami a pomaly pridávať ak nestačí intenzita. Nemať difuzér pustení celý deň. Berte to ako rituál a nie ako rozprašovač vône :D


- dôležité je určite si dobre prečítať, ktoré oleje idú na kožu, ktorú do jedla a ktoré len do difuzéra a určite to nemeniť. Nemusela by to vaša koža zobrať dobre :)


- nebojte sa aj skúsiť nové vône. Môžno ani neviete čo všetko vám môže voňať :) Ja sama som po 30tke zmenila oleje, ktorými sa obklopujem a dnes mi voní úplne niečo iné ako pred rokmi :)


Dúfam, že aspoň trošku tento článok niekomu pomohol a svoju prax si okoreníte aj o aromaterapiu :) Ja používam oleje od PURA produkt a ešte ako malý darček za spoluprácu vám tu dám 10% zľavu : stačí napísať pri objednávke: PINAYOGA10


194 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Yoga rituály

bottom of page